Blog

Köszöntünk minden érdeklődőt, aki a digitális nyomda világában újdonságokról és tényekről szeretne olvasni. Cégünk fontosnak tartja, hogy ügyfeleink és az oldalunkra látogató érdeklődők olyan témákról tájékozódhassanak, amelyek fontosak a digitális nyomtatással kapcsolatban. Reméljük, olyan témákat érintünk majd, amely minden idelátogató olvasónk számára hasznos újdonságot felvet. Amennyiben felmerül egy érdekes téma, amelyről szívesen olvasnának szakmai oldalról megközelítve, a digitalprint@digitalprint.hu központi email címünkre szívesen fogadunk javaslatokat, témaköröket.

irodai kellékek
Mivel dobjuk fel az irodákat, hogy igényesek legyenek?
felbontás
Mit jelent a felbontás kifejezés, minek mekkora a felbontása?
A pixelgrafikus képeknél képpontnak (másnéven pixelnek) nevezzük a pontokat a képen. A képpontok a digitális képfeldolgozásban a legkisebb egységei, elemei egy digitális képnek, egyben ezek a legkisebb megcímezhető elemek is, azaz egy kép a különböző színű képpontok, pixelek összességéből áll össze.
Mitől digitális a digitális nyomdai előállítás?
Hosszú évszázadok teltek el a Gutenberg-féle nyomtatás óta, és természetesen, azóta rengeteg fejlődésen ment keresztül a nyomtatási technológia. Számos formája alakult ki az évtizedek, évszázadok során, amelyek közül ma is sok népszerű.
Milyen alapfogalmakkal találkozunk a digitális nyomdai előállítás során?
Felbontás: Ez a nagyon is fontos fogalom – a felbontás – akkor lényeges leginkább, amikor egy grafikai anyagból nyomatot szeretnének készíteni.
CMYK és RGB közötti különbség: azaz miért nem azt a színt látom a monitoron, mint a kiny...
A nyomtatással foglalkozó szervezetek egyetlen eszköze sem képes leképezni az emberi szem számára látható színek teljes tartományát. A különböző eszközök mindegyike egy adott színtéren belül működik, amelynek csak bizonyos színtartományát tudja kinyomtatni.
Melyek a leggyakrabban rendelt
termékek egy digitális nyomdában?

 

 

Tanulmány letöltése
Kapcsolat

Digitalprint & Expo Kft.

Cím: 1139 Budapest, Fáy utca 8.

Azonnali elérhetőségeink

Központi ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 237 0986
Mobil: +36 30 961 9645
E-mail: digitalprint@digitalprint.hu