Roll Up - Roll Up nyomtatás

A Digitalprint & Expo Kft nem csak nyomtatással foglalkozik, hanem a digitális nyomdában az egyik leggyakrabban gyártott reklámeszköz display szerkezetét is forgalmazza. Ez az eszköz pedig nem más, mint a roll up, az egyik legalapvetőbb szerkezet, amelybe a digitális nyomdában készült roll up film kerül általában. A roll up filmen kívül textilt, bannert vagy prémium minőségű silverback filmet is tehetünk a roll up display szerkezetébe.

A roll upok különböző méretben, 80 cm–től akár a 200 cm-es szélességig rendelhetők. Minőségben is van különbség a roll upok között, aki több alkalommal szeretné használni azokat, és nagyobb igénybevételnek teszi ki a szerkezetet, annak érdemesebb egy jobb minőségű, magasabb árfekvésű roll upot választania. Az árak nyomattal és szerkezettel 15,000 Ft és 25,000 Ft között mozognak, de az ár függ a rendelt mennyiségtől, minőségtől és mérettől is.

Segíthetünk? Hívjon minket! Kérje díjmentes konzultációnkat!

 

Roll Up nyomtatás - hogyan kezdjek hozzá?

A segédlet második oldalán található méretarányos sablonba könnyedén elkezdhetünk tervezni. A sablonrajz vektoros, bármilyen tervező programba behívható a kívánt méretben. Így pontosan lehet látni, milyen lesz a késztermék teljes felülete, és a különböző jelölések megmutatják azt is, hogy hol lesz esetleg vágás vagy varrás, mely felület lesz látható a készterméken és mely nem, vagy csak részben. A nem látható részekre nem érdemes lényeges információt helyezni!

Milyen paraméterek szerint állítsam össze a grafikai tervet egy roll uphoz?

Méret: A grafikát 1:1-es méretarányban kell elkészíteni. Pl.: Ha 85x205 cm-es rollupra szeretnénk kreálni egy anyagot, akkor pontosan ekkora méretre kell alakítani. Kifutóra nincs szükség, csak abban az esetben, ha ezt külön kérjük a grafikai szerkesztési segédletben. Szín: A nyomtatás CMYK színmódban történik, ezért minden képpen így érdemes leadni a grafikát, hogy azt a képet lássa a készítő megközelítőleg, ami a nyomaton látható lesz. Az RGB színbontásból CMYK-ra történő átalakításnál színen ént különböző mértékű színmódosulással kell számolni.

A direkt színeket is kérjük 4 színre (CMYK) bontva megadni.

*Színgaranciát csak az általunk elkészített színminta vagy próbanyomat alapján tudunk vállalni!

Felbontás:

Javasolt felbontás a 150 dpi vagy 60 pixel/cm, de minimum 100 dpi vagy 40 pixel/cm.

Milyen formátumban adjam le a kész grafikai anyagot?

A végső, nyomtatásra leadott formátum lehetőség szerint raszteres állomány legyen: Photoshop EPS, JPG vagy TIFF (esetleg Psd, Bmp, Png). Van mód vektoros (Cdr, AI, Illustrator Eps) és Pdf file-ok leadására is, de ebben az esetben nézőképet is kérnénk az anyagról, és a konvertálásnál esetlegesen fellépő hibákért
100%-os felelősséget nem tudunk vállalni. Vágójel nem szükséges a nyomdai anyagra, esetleg fehér háttér esetén.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy jó-e a grafika?

A tervezés befejeztével érdemes adott programban (pl. Photoshop, Adobe Acrobat) felnagyítani 100%-os nézetre a grafikát, így azonnal láthatjuk, hogy milyen lesz majd az 1:1 arányú nyomtatás. Amire figyelni kell, hogy ne pixelesedjen, ne homályosodjon a kép vagy a szöveg. Ha cikkcakkossá válnak a vonalak, élek, ez már a grafika szétesésére utal, nem a későbbi nyomtatás hibája lesz.

Melyek a leggyakrabban rendelt
termékek egy digitális nyomdában?

 

 

Tanulmány letöltése
Kapcsolat

Digitalprint & Expo Kft.

Cím: 1139 Budapest, Fáy utca 8.

Azonnali elérhetőségeink

Központi ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 237 0986
Mobil: +36 30 961 9645
E-mail: digitalprint@digitalprint.hu